Een installatiepakket maken

Een installatiepakket is een reeks bestanden waarmee u een Kaspersky-programma op afstand kunt installeren via Kaspersky Security Center. Het installatiepakket bevat een aantal instellingen die vereist zijn om het programma te installeren en om het meteen na de installatie te starten. Het installatiepakket wordt gemaakt met KPD- en KUD-bestanden die bij het distributiepakket van het programma worden meegeleverd. Het installatiepakket van Kaspersky Endpoint Security werkt met alle ondersteunde Windows-versies en soorten processors.

Een installatiepakket maken in de Beheerconsole (MMC)

Een installatiepakket maken in de Webconsole en Cloudconsole

Instellingen van het installatiepakket

Gedeelte

Beschrijving

Protection components

In dit gedeelte kunt u selecteren welke programmaonderdelen beschikbaar zullen zijn. U kunt later de selectie van programmaonderdelen wijzigen met de taak Programmaonderdelen wijzigen. De onderdelen BadUSB Attack Prevention, Detection and Response en gegevensversleutelingsonderdelen worden standaard niet geïnstalleerd. Deze onderdelen kunnen in de instellingen van het installatiepakket worden toegevoegd.

Als u onderdelen voor detectie en reactie moet installeren, ondersteunt Kaspersky Endpoint Security de volgende configuraties:

• Alleen Endpoint Detection and Response Optimum
  • Alleen Endpoint Detection and Response Expert
  • Alleen Kaspersky Sandbox
  • Endpoint Detection and Response Optimum en Kaspersky Sandbox
  • Endpoint Detection and Response Expert en Kaspersky Sandbox.

Kaspersky Endpoint Security controleert de selectie van componenten alvorens de toepassing te installeren. Als de geselecteerde configuratie van Detection and Response-onderdelen niet wordt ondersteund kan Kaspersky Endpoint Security niet geïnstalleerd worden.

License key

In deze sectie kunt u het programma activeren. Om het programma te activeren, moet u een licentiecode selecteren. Voordat u dat doet, moet u de code toevoegen aan de Administration Server. Voor meer informatie over het toevoegen van codes aan de Administration Server van Kaspersky Security Center raadpleegt u de Help van Kaspersky Security Center.

Incompatible Applications

Neem de lijst met incompatibele programma's zorgvuldig door en sta de verwijdering van deze programma's toe. Als incompatibele programma's op de computer zijn geïnstalleerd, eindigt de installatie van Kaspersky Endpoint Security met een fout.

Installation settings

Voeg het pad naar het bestand avp.com toe aan de systeemvariabele %PATH%. U kunt het pad voor de installatie toevoegen aan de variabele %PATH% om de opdrachtregel-interface eenvoudig te gebruiken.

Do not protect the installation process. De bescherming van de installatie voorkomt de vervanging van het distributiepakket door schadelijke programma’s, blokkeert de toegang tot de installatiemap van Kaspersky Endpoint Security en blokkeert de toegang tot het systeemregister met de programmasleutels. Als het programma echter niet kan worden geïnstalleerd (bijvoorbeeld wanneer een externe installatie wordt uitgevoerd via Windows Extern bureaublad), wordt u aanbevolen de bescherming van het installatieproces uit te schakelen.

Zorg voor compatibiliteit met Citrix PVS (dit is alleen noodzakelijk als je met Citrix PVS werkt). U kunt de ondersteuning voor Citrix Provisioning Services inschakelen om Kaspersky Endpoint Security op een virtuele machine te installeren.

Path to application installation folder. U kunt het pad voor de installatie van Kaspersky Endpoint Security op een clientcomputer wijzigen. Standaard wordt het programma geïnstalleerd in de map %ProgramFiles%\Kaspersky Lab\KES.

Configuration file. U kunt een bestand uploaden dat de instellingen van Kaspersky Endpoint Security definieert. U kunt een configuratiebestand in de lokale interface van het programma maken.